Maan litteyteen uskova ampui itsensä raketilla taivaalle – selvisi hengissä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen limusiininkuljettaja Mike ”Mad” Hughes nousi taannoin otsikoihin hämmentävien suunnitelmiensa ansiosta. Hän halusi osoittaa maan olevan litteä laukaisemalla itsensä ilmaan kotitekoisella raketilla.

Nyt Hughes on toteuttanut suunnitelmansa. Mies nousi raketillaan lähes 572 metrin korkeuteen Mojaven aavikolla. Raketti saavutti noin 563 kilometrin tuntivauhdin, ennen kuin hän avasi laskuvarjonsa laskeutuakseen turvallisesti takaisin maan pinnalle.

– Raketti halusi tappaa minut kymmenellä eri tavalla. Olenko onnellinen että tein tämän? Joo, kyllä kai. Se selviää aamulla, Hughes kuvaili Assoicated Press -uutistoimiston mukaan.

Miehen mukaan hän uskoo edelleen maan olevan Frisbeen muotoinen. Hän suunnittelee kuitenkin matkustavansa seuraavaksi yli 100 kilometrin korkeuteen raketilla, jonka kantoaluksena toimii kuumailmapallo. Hughes kertoo aikovansa myös asettua ehdokkaaksi Kalifornian tulevissa kuvernöörivaaleissa.

 

#madmikehughes

A post shared by Amboy California Route 66 (@carlosgarciaaceves) on