Tutkimus: Internet lisää onnellisuutta – mutta vain keski-ikäisillä

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaalinen media ja liiallinen internetin käyttäminen tutkitusti saa nuoret masentumaan ja ahdistumaan. Nuoret vertaavat omaa ulkonäköään ja elämäänsä muiden ikätoverien elämään ja yrittävät antaa itsestään jatkuvasti parhaan mahdollisen kuvan verkon välityksellä. Aikuisilla ja etenkin keski-ikäisillä internetin vaikutus näyttää olevan kuitenkin täysin päinvastainen.

Daily Mail -sivusto kertoo Oslon yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, johon osallistui yli 100.000 eurooppalaista. Tutkijat saivat selville, että ihmisten onnellisuus alkaa merkittävästi laskea noin 50-vuotiaana. Keski-iän kriisiä helpotti kuitenkin internetissä vietetty aika.

Sosiaalinen media ja internetin käyttäminen helpottivat keski-iän kriisiä. Verkossa toimiminen säästää aikuisten aikaa monissa asioissa, minkä lisäksi se helpottaa tiedon löytymistä ja parempien päätösten tekemistä. Internet ja sosiaalinen media auttaa keski-ikäisiä myös löytämään uuden yhteyden ystäviin, joihin he ovat aikuisiällä menettäneet yhteyden.