Unohda tylsät saviruukut – mies luo psykedeelistä keramiikkaa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Keramiikkataiteilija Dean McRaine on noussut koko maailman tietoisuuteen psykedeelisten taide-esineiden ansiosta. Havaijilla saviastioita valava mies on onnistunut yhdistämään eri värisävyt moniulotteisella otteella.

Psykedeelisiä keramiikkaesineitä tekevä McRaine kertoo, että hän pystyy ilmaisemaan itseään värikkään saven avulla. Mies omistaa LightWave Pottery -nimisen keramiikkapajan. Hän on opetellut hyödyntämään eri värisävyjen kombinaatioita kekseliäällä tavalla.

Hän uskoo, että värikkäiden savimassojen yhdisteleminen on yhtä antoisaa kuin taulun maalaaminen. Hän pystyy käyttämään saviastioiden valmistamisessa mielikuvituksensa syvimpiä sopukoita. Yhden värikkään ja kuviollisen savimassakuution valmistaminen saattaa kestää kaikkine työvaiheineen peräti kaksi kuukautta.

Dragonfly platter. #Kauai #pottery #neriage #nerikomi

A post shared by Dean McRaine (@lightwavepottery) on

One of my best efforts. #coloredclay #millefiori #nerikomi #neriage #kauai #pottery

A post shared by Dean McRaine (@lightwavepottery) on