Juuri nyt! Euroopan lentoliikenne sekaisin – tietokonevika iski yllättäen

Matkailu · Stara.fi

Suomessa ilmatilan käytön hallinnasta sekä lentoreitti- ja lennonvarmistuspalveluista vastaava Air Navigation Services Finland on ilmoittanut vakavasta ongelmasta Euroopan lentoliikenteestä. Se raportoi sosiaalisessa mediassa lentoliikennettä koordinoivan järjestelmän odottamattomasta ongelmasta.

– Eurocontrolin lentoliikennettä koordinoiva järjestelmä on vikaantunut ja sillä on merkittäviä viiveitä aiheuttavat vaikutukset Helsingistä Euroopan lentoasemille tai sieltä Helsinkiin suuntautuvaan liikenteeseen. Kotimaan liikenteeseen eivät vaikutukset yllä, Air Navigation Services Finland kertoi Twitterissä.

Finnair vahvisti ongelmat, mutta kertoi ongelmien kohdistuvan lähimpien maiden sijaan lähinnä kauemmas Eurooppaan suuntautuviin lentoihin.

– Lennämme kotimaan ja itään suuntautuvat lennot sekä lennot Ruotsiin ja Tanskaan normaalisti. Euroopan lennoissa saattaa olla viiveitä johtuen liikennerajoituksista, Finnair kertoi Twitterissä.

Tällä hetkellä Helsinki-Vantaalta Keski-Eurooppaan suuntautuvat lennot ovat reilusti myöhässä. Esimerkiksi Amsterdamin vilkas Schipholin lentokenttä ilmoitti hetki sitten, että vaikutukset sen liikenteeseen jäävät odotettua pienemmiksi. Saapuvista lennoista vain noin neljännes on myöhässä, ja monet Euroopan sisäiset lennot laskeutuvat aikatauluun nähden etuajassa.