LM: Mies synnytti lapsen Suomessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on tehty historiaa, kun sukupuolensa taannoin korjannut ja prosessin myötä miehen sosiaaliturvatunnuksen saanut henkilö on synnyttänyt lapsen. Asiasta kertoneen Lännen Median mukaan lapsi syntyi noin kaksi viikkoa arvioitua myöhemmin.

Sukupuolen korjauksen yhteydessä käytetään usein hormoniterapiaa, mutta tässä tapauksessa sen käyttö kuitenkin keskeytettiin, jotta mies voisi yrittää saada kumppaninsa kanssa perheenlisäystä. Se onnistui, ja nyt henkilö on tiettävästi Suomen ensimmäinen miehen sosiaaliturvan omannut synnyttäjä.

Lännen Median mukaan raskaus ja synnytys sujuivat normaalisti, mutta paperitöissä oli ollut hieman haasteita, koska synnyttäjällä oli miehen sosiaaliturvatunnus.

Suomen tapaus on myös kansainvälisesti harvinaisuus, mutta ei täysin ainutlaatuista. Sukupuolensa naisesta mieheksi korjanneet ovat synnyttäneet lapsia aiemminkin. Viime vuonna yhdysvaltalaisen Trystan Reesen tapaus keräsi kovasti huomiota mediassa ympäri maailmaa, kun hän synnytti Leo-pojan.