PornHub selvitti koska masturboimisesta tuli paheksuttavaa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Omaromantiikka, eli sooloseksi, jota myös itsetyydytykseksi kutsutaan, on joidenkin mielestä edelleenkin tabu. Todellisuudessa kyseessä on yksi seksin muodoista, jonka avulla voi parantaa omaa seksuaalisuutta ja hyvinvointia. Konservatiiviset ihmiset saattavat edelleen pitää masturboimista tuomittavana.

Itsetyydytys on ollut aikoinaan sallittavampaa, mutta 1600-luvun lopulla perheet ja avioliitot muuttuivat modernimmaksi. Samoihin aikoihin lapsia aloitettiin suojella seksiin ja kuolemaan liittyvissä asioissa. Perheet kasvattivat jälkikasvuaan varoitellen seksin vaaroista.

Yhtenä syynä olivat koulut, jotka olivat samaan aikaan kirkon omistuksessa. Lapsia pyrittiin suojelemaan maailman vaaroilta asioita salaamalla. Tällöin uskottiin kuriin ja koulutukseen. Suurimpana masturboimisen tuomitsijana toimi kuitenkin onanoinnin ja seksin vaaroista kertova teos, jota myytiin aikansa bestsellerinä satojatuhansia painoksia. Itsetyydytystä pidettiin sairautena.

Myöhemmin masturboimisen väitettiin aiheuttavan väsymystä, epilepsiaa, kouristuksia, kohtauksia ja jopa kuolemaa. Olettamukset säilyivät aina 1950-luvulle, jolloin lääkärit ymmärsivät laajemmin itsetyydytyksen hyötyjä. Nykyisin masturboimista pidetään yleisesti osana tervettä seksuaalista elämäntyyliä. Lisäksi sillä on todettu olevan lukuisia terveysvaikutuksia, PornHub uutisoi.