Älä tyydy huonoon kumppaniin – terveessä parisuhteessa ovat nämä asiat

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Parisuhde on parhaimmillaan kahden ihmisen saumatonta yhteenkuuluvuutta ja sitoutumista rakkauden tähden. Useimmat meistä on ollut parisuhteessa, joka ei välttämättä täytä terveen kumppanuuden tunnusmerkkejä. Nyt ne merkit on listattu.

PornHubin parisuhdeasiantuntija tietää, että muutama seikka vaikuttaa parisuhteen menestymiseen ja siihen, onko suhde terve. Terve liitto ei ole epärehellinen tai salaileva. Huonossa parisuhteessa ei tehdä kompromisseja, vaan omaa kumppania pyritään kritisoimaan aina tilaisuuden tullen. Epäterveessä parisuhteessa ei myöskään ole ymmärrystä tai siinä ei pyritä ottamaan kumppania huomioon.

Sen sijaan terve parisuhde on sellainen, jossa molemmat osapuolet pystyvät keskustelemaan toistensa kanssa. Suhteessa kuunnellaan ja ymmärretään. On upeaa, jos maailman tärkeimmälle ihmisille voi kertoa omista tunteistaan ilman, että joutuu saamaan osakseen vähättelyä tai jopa kokonaan huomiotta jättämistä.

Luottamus on terveen parisuhteen tärkein elementti. Toinen tärkeä ominaisuus on se, kuinka kumppanukset selvittävät riidat ja konfliktit. Jokaisessa parisuhteessa tulee eteen vaikeita aikoja, mutta voittajina selviytyvät he, jotka osaavat ratkaista ongelmat ja pääsevät niistä myös yli. Riitelyssä ei saa olla huutamista, haukkumista tai uhkailua.

Mikä parasta, terveessä parisuhteessa oma kumppani on myös paras kaveri, jonka kanssa voi pitää hauskaa. Suhde voi aina paremmin, jos pystyy nauramaan oman rakkaansa kanssa. Parisuhde vaatii kuitenkin aina sitoutumista ja työtä, jotta se voi parhaalla mahdollisella tavalla. On myös tärkeää ymmärtää, että kuherrusaika ei jatku loputtomiin, vaan silloin rakkaus syventyy aidoksi liitoksi.