Marko paiskasi etuoven kiinni – hurja lumivyöry katolta täytti pihamaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa tehdään tänäänkin valtava määrä lumitöitä, vaikka lumisateesta ei ole tietoakaan. Lukemattomat omakotitalot pudottavat nimittäin nyt paksut lumikinokset katoilta, kun kevät on viimein tekemässä tuloaan. Poikkeuksellisen luminen talvi näkyy parhaillaan monilla kotipihoilla.

Sodankyläläinen Marko Keinonen on yksi tällaisen omakotitalon lumivyöryn todistajista, ja hänelle tuli kertaheitolla melkoinen urakka kotipihallaan. Tilanne sai alkunsa, kun Keinonen palasi töistä kotiin ja lähti hakemaan postia.

Keinonen iski etuovensa kiinni tavallista voimakkaammin, ja tärähdys irrotti katolla sulamista odottaneen jopa puoli metriä paksun lumikerroksen. Tuloksena talon etupiha täyttyi lähes kaksimetrisellä lumimassalla, joten siinä riittää työtä useammallekin päivälle.

– Jos meinaa lumityöt tympiä, niin onneksi aina jollakin menee huonommin. Pistäkää paremmaksi hajoamisen taso, Marko Keinonen kommentoi tulevaa urakkaansa Staralle.