Turistien kauhun hetket safarilla – gepardi hyppäsi auton sisään

Ohhoh! · Tim Isokivi

Joukko amerikkalaisia turisteja pääsi taannoin tekemään villin luonnon kanssa lähempää tuttavuutta kuin he luultavasti osasivat kuvitella. Turistien autoon ilmestyi nimittäin Serengetissä utelias gepardi.

Yksi gepardeista oli kiivennyt ensin savannille pysäytetyn auton konepellille. Turistien huomion kiinnittyessä siihen toinen gepardi hyppäsi auton takapenkille. Ryhmän opas neuvoi pysymään rauhallisina ja välttelemään katsekontaktia kissapedon kanssa.

Verkossa levinneellä videolla nähdään, kuinka gepardi nuuskii ympäriinsä ja järsii auton penkin päänojaa. Paikalla ollut Britton Hayes kuvaili tilannetta KOMO News -sivustolle yhdeksi elämänsä pelottavimmista hetkistä.

– Olin kuollakseni peloissani. En ole tosin koskaan tuntenut oloani yhtä eläväksi, Hayes kertoi.