Moottorikelkkailija ahdisteli karhua – joutuikin hyökkäyksen kohteeksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Venäjän Kuriilien saarilla kuvatulla videolla nähdään hurja kohtaaminen karhun kanssa. Siinä takaa-ajettu karhu päättääkin kääntyä jahtaajiaan vastaan. Moottorikelkkailijat yrittivät häätää karhua pois kalastusleiriltään.

Suunnitelma vaikuttaa videolla onnistuvan, sillä eläin juoksee poispäin sitä kohti ajavista kelkkailijoista. Yhtäkkiä karhu saa kuitenkin tarpeekseen. Se kääntyy yllättäen kelkkailijaa päin ja nousee takajaloilleen. Villieläin huitaisee valtavalla tassulla moottorikelkan ajajaa, kuitenkaan osumatta häneen.

Siberian Times -lehden mukaan video on herättänyt närkästystä paikallisten keskuudessa. Jotkut pelkäävät karhun suhtautuvan ihmisiin vihamielisemmin tapauksen myötä ja eläimen purkavan seuraavalla kerralla aggressiotaan uhriin, joka ei voi paeta paikalta moottorikelkalla.