Ole kiitollinen kumppanillesi – älä ota häntä itsestäänselvyytenä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kiitollisuus ja sen osoittaminen tuo tutkitusti hyvinvointia ja myönteistä virettä elämään. Ihmiset saattavat kuitenkin usein unohtaa oman kumppaninsa, etenkin jos yhdessäolon vuosia on kertynyt huima määrä.

Jotkut ihmiset tajuavat oman kumppaninsa tärkeyden ja merkityksen vasta sitten, kun ovat vaarassa menettää hänet – tai kun ovat jo menettäneet. Omalle rakkaalle kannattaa olla kiitollinen ja se on myös hyvä ilmaista sanoin sekä teoin. Ei ole itsestäänselvää, että löytää aidon ja kestävän rakkauden nykymaailmassa. Ole kiitollinen siitä, että saat jakaa elämäsi toisen ihmisen kanssa.

Kiitollisuutta voi myös osoittaa omasta perheestä ja kodista. Suhteen molemmat osapuolet tekevät oman panoksensa suhteen ja parisuhde-elämän hyvinvoinnin eteen. Arki saattaa tuntua tylsältä, mutta ilman sitä ei olisi välttämättä yhtään mitään. Ole kiitollinen myös siitä, että olet terve, sinulla on välillä vapaa-aikaa, mahdollisesti työpaikka ja vierellä rakastamasi ihminen.