Kaunotar bikineissä Balilla – karmaiseva yksityiskohta varasti huomion: ”Tätä et näe uutisvirrassasi!”

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Valtaosa etelän lomakohteissa vierailevista turisteista on autuaan tietämättömiä miltä entiset paratiisirannat näyttävät jo muutaman kilometrin päässä. Maailman meret vallannut muovisaaste on nimittäin täyttänyt valtavan määrän uimarantoja erityisesti Aasian maissa.

Nyt Amelia Whelan on päättänyt paljastaa miltä paratiisirannoilla näyttää, kun niitä ei alituisesti siivota lomakohteiden henkilökunnan voimin. Näky on yhtä aikaa sekä surullinen että raivostuttava. Kuvakoosteessa nähdään Indonesian Balilla sijaitseva ranta roskien peitossa.

This is Bali. This is the Philippines. This is Asia. This is Indonesia. This is Hawaii. This is the real sh*t that you don’t see on your newsfeed. This is the beach right outside the popular tourist destination you and your friends have had on your bucket list for years. This is the beach right next to the famous surf break you’ve always dreamed of paddling out at. This is the beach around the corner from the cute hipster cafe that sells those fancy açaí bowls you’ve always wanted to try. This is the beach directly below the beautiful infinity pool you’ve always wanted to take a photo in. This is the beach our children will grow up on. This is the beach I’ll grow up on. This is the beach today. This is merely a minuscule fraction of the devastation. If you gain anything from this page or my content on social media, please let it be this – Collectively, we must make a change. Immediately. The most effective way to do this, is to change the way you live first. No one is perfect. I am not perfect. But we can strive to improve our actions each day. Swipe through to see more. I cried while walking down this beach yesterday capturing these photos. I wish each one of you could walked along side me. Travel the world. And then change it for the better. Go with love. Go with motivation.

A post shared by Amelia Whelan (@saltsandandsmoothies) on

– Tämä on Bali. Tämä on Filippiinit. Tämä on Aasia. Tämä on Indonesia. Tämä on Havaiji. Tämä on sitä todellista paskaa jota et näe uutisvirrassasi. Tämän rannan vieressä sijaitsee maailmankuulu surffausranta, joka on ollut monien unelmana ja todo-listoilla vuosikausia, Amelia Whelan kirjoittaa.

– Aivan nurkan takana on söpö hipsterikahvila. Tämä on ranta aivan kauniin äärettömän uima-altaan alapuolella. Tämä on ranta, jollaisella lapsemme tulevat varttumaan. Tältä ranta näyttää tänään.

Whelan peräänkuuluttaa ihmisiä kertomaan karusta todellisuudesta muillekin ja levittämään sanaa, koska asiaan täytyy saada muutos. Hän kertoo itkeneensä ottaessaan Instagramissa julkaisemiaan valokuvia. Viime vuonna saksalainen tutkimus paljasti, että peräti 90 prosenttia merten muovista on peräisin kymmenestä joesta, josta kahdeksan sijaitsee Aasiassa ja kaksi Afrikassa. Monissa maissa muoviroskat kaadetaan sellaisenaan kuorma-autoista jokiin ja sitä kautta meriin.