Muista nämä asiat häiden suunnittelussa – niin vältät yleisimmät virheet

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Hääpäivän on tarkoitus olla oman elämän maagisin kokemus, jolloin rakkaus sinetöidään ikuisesti kestäväksi kahden ihmisen liitoksi. Hääparin kannattaa kuitenkin nauttia jo ajasta, jolloin juhlapäivää suunnitellaan, sillä varsinainen vihkimismomentti menee nopeasti ohi.

Häiden suunnittelemisessa voi olla järjestelmällinen, mutta rento. Nyt on listattu viisi yleisintä virhettä, joita pariskunnat tekevät rakkauden juhlaa suunnitellessaan. Ennen yhdenkään asian päättämistä tulee laatia budjetti. Realistisella otteella suunniteltu rahasumma pitää järjestelyn asioissa ja toteutuksen maltillisena.

Jokaisella tapahtumalla kannattaa olla myös säävaraus. Suomen kesä on todella haastava, eikä ulkoilmahäitä voi suunnitella juuri koskaan. Mikäli ottaa jo alusta asti huomioon, että hääpäivänä saattaa sataa vettä, sujuu suunnittelu totuusperäisemmällä tavalla. On myös hyvä muistaa, että noin kymmenen prosenttia kutsun saaneista peruu osallistumisensa häihin.

Nykyisin on tapana, että häävieraille lähetetään ennen kutsua ilmoitus tulevista häistä ikään kuin ottamaan paikan kalenterissa. Kannattaa kuitenkin olla maltillinen ilmoitusten lähettämisen suhteen, jotta kutsuvieraslista ei paisu suunnattomiin mittasuhteisiin – ellei se ole juhlan tarkoituksena.

Häitä järjestäessä kannattaa aina muistaa kokonaiskuva. Maalaisromanttisiin häihin ei osteta modernia häämekkoa. Lisäksi häämeikki ja kampaus on aina harjoiteltava etukäteen, sillä mielikuvat eivät välttämättä vastaa lopputulosta. Lisäksi kannattaa satsata rahaa ammattikuvaajiin, mikäli haluaa hääjuhlat sukulaisten napsimia valokuvia ammattimaisempaan suuntaan.

Tärkeintä on nauttia häiden järjestämisestä, sillä turha stressaaminen ajaa kaikki hääseurueeseen kuuluvat hulluuden partaalle. Kaikkea ei tarvitse kontrolloida pilkun tarkasti, sillä joustavalla asenteella saa usein paremman lopputuloksen. Liian rennosti ei myöskään kannata ottaa, sillä silloin voi unohtua oleelliset kiemurat kallisarvoisesta päivästä. Tasapaino on kaiken a ja o, PureWow muistuttaa.