Järkyttävät kuvat Tallinnan eläintarhasta – vammautunut jääkarhu betoniaitauksessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina eläinten olosuhteet eläintarhoissa ovat nousseet yhä useammin julkiseen keskusteluun, ja eläintarhat ovat kokonaisuutena ajautuneet yhä enemmän vastatuuleen. Tästä oli hyvänä esimerkkinä Tampereen delfinaarion lakkauttaminen. Eläimille vaaditaan nyt laadukkaita olosuhteita ja hoitoa.

Hieman toisenlainen surullinen ja yhä toiminnassa oleva esimerkki löytyy aivan Helsingin naapurista, Tallinnasta. Siellä karussa betonihäkissä asuu vammautunut jääkarhu, joka ei kuvien perusteella voi kovin hyvin. Jääkarhun tilanteesta on nyt syntynyt kohu, kun Susa Micaela Veteli kuvasi tokkuraisen eläimen ja julkaisi kuvat sosiaalisessa mediassa.

Vetelin kuvissa nähdään miten yksinäinen jääkarhu makaa betonialustalla toisessa takajalassaan suurikokoinen avovamma.

Eläintarhan mukaan urosjääkarhu Nordin jalkavamma on ollut tiedossa jo pitkään ja että eläintarha on yrittänyt saada siirrettyä Nordin uuteen tilavaan jääkarhuaitaukseen. Eläin ei ole kuitenkaan suostunut syömään nukutusaineella kyllästettyä ruokaa. Jalan parantamiseksi on eläintarhan mukaan olemassa suunnitelma, jota ei kuitenkaan saada toteutettua ilman nukutusta.

Kuva: Susa Micaela Veteli
Kuva: Susa Micaela Veteli
Kuva: Susa Micaela Veteli