Ranskalaismiehelle tehtiin jo toinen kasvonsiirto – ensimmäisenä maailmassa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ranskalaismies Jerome Hamonille on ensimmäisenä ihmisenä suoritettu kaksi kasvojensiirtoa. 43-vuotias mies sai tällä viikolla uudet kasvot pariisilaisessa sairaalassa. Hamon sairastaa ensimmäisen tyypin neurofibromatoosia, joka aiheutti kasvaimia hänen kasvoilleen.

Vuonna 2010 miehelle suoritettiin leikkaus, jossa hän sai uudet kasvot edesmenneeltä 60-vuotiaalta mieheltä. Viisi vuotta myöhemmin Hamonia kohtasi uusi ongelma flunssaa varten määrätyn antibioottikurssin myötä. Lääkkeet eivät sopineet yhteen hänen syömiensä immunosuppressiivisten lääkeiden kanssa, ja miehen keho alkoi hylkimään uusia kasvoja. Lääkärit joutuivat poistaman Hamonin uudet kasvot kokonaan.

Guardian-lehden mukaan kaksi kuukautta sairaalassa ilman kasvoja viettäneelle Hamonille löydettiin lopulta uusi luovuttaja 22-vuotiaana kuolleesta miehestä. Vaikka uusiin kasvoihin totuttelu tulee viemään aikansa, on mies niistä onnellinen.

– Olen 43-vuotias. Kasvonluovuttaja oli 22. Minusta on tullut 20 vuotta nuorempi, Hamon vitsaili.