Uusi robotti kokoaa IKEA-kalusteet automaattisesti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Merkittävä osa suomalaisista on joutunut jossain elämänsä vaiheessa ylivoimaiseen haasteen eteen. Siinä Ikean laatikoista avautuu eteen kasa palikoita, joista pitäisi saada kryptisten ohjeiden myötä aikaan huonekalu. Tulevaisuudessa tällaiset arkipäivän ongelmat voivat olla onneksi historiaa.

Splash

NTU Singaporen tutkijat ovat nimittäin kehittäneet robottia, joka osaa koota automaattisesti Ikean huonekaluja. Testaukset on suoritettu ruotsalaisyhtiön Stefan-tuolille, ja ne robotit on saatu jo kasaamaan hyvällä lopputuloksella.

Tutkija Jie Yingin mukaan robotit on opetettu rakentamaan tuolit samaan tapaan kuin ihmiset sen tekisivät. Kaksikätinen robotti on saatu tekemään työ siten, ettei se esimerkiksi kolauttele tuolin osia toisiinsa ja että se osaa kiristää ruuvit juuri sopivasti.

Splash