Merkittävä muutos! Facebook antaa sinun poistaa selailuhistoriasi

Digi · Tim Isokivi

Facebook on ollut vaikeuksissa sen jälkeen kun kävi ilmi, että miljoonien käyttäjien tietoja myytiin Cambridge Analytica -analytiikkayhtiölle. Sen myötä yhteisöpalveluun on kohdistunut paineita parantaa käyttäjiensä yksityisyyttä.

Mark Zuckerberg ilmoitti Facebookin F8-konferenssissa yhteisöpalvelun mahdollistavan pian oman selailuhistorian tyhjentämisen. Se poistaa jäljet kaikista käyttäjän klikkaamista linkeistä ja Facebook-hauista.

Käyttäjien on myös mahdollista estää Facebookia alkuunkaan keräämästä selailutietojaan. Niitä tullaan kuitenkin käyttämään senkin jälkeen analytiikkatarkoituksiin anonyymisti.

Mark Zuckerberg tosin varoittaa, että Facebook saattaa toimia huonommin selailuhistorian poistamisen jälkeen. Uuden ominaisuuden työstämistä ja käyttöönottoa joudutaan myös odottamaan vielä muutaman kuukauden ajan.

 

Today at our F8 conference I'm going to discuss a new privacy control we're building called "Clear History". In your…

Publiée par Mark Zuckerberg sur mardi 1 mai 2018