Koulujen kesälomien siirto kasvattaisi matkailutuloja 220 miljoonalla

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomen työ- ja elinkeinoministeriö on tilannut selvityksen, jonka tulosten mukaan suomalaiskoulujen kesälomat tulisi aloittaa nykyistä myöhemmin. Lapset ja aikuiset ovat jo pitkään haaveilleet kesäloma-aikojen siirtämisestä, mutta vihdoinkin asiasta on saatu faktapohjaista tietoa toiveiden tueksi.

WSP Finland Oy on toteuttanut selvityksen, jonka mukaan koulujen kesälomien siirto kahdella viikolla lisäisi Suomen matkailutuloa ja työllisyyttä. Matkailualan yrittäjien tulo kasvaisi kesälomien siirtojen ansiosta 219 miljoonaa euroa. Lomien siirto pidentäisi kotimaan matkailun kesäkautta.

Mikäli koulujen kesäloma-aika siirrettäisiin kesäkuun puolesta välistä elokuun loppuun, kasvaisi elokuu kesäajan vahvimmaksi matkailukuukaudeksi. Uudella järjestelyllä olisi merkittävä vaikutus koko maan työllisyyden lisäämiseen.