Erikoinen eläin ilmestyi takapihalle – onko tämä kissa, villikissa vai ilves?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Villikissat ovat petoeläimiä, jotka elävät Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa. Villikissat voivat muistuttaa erilaisia kissaeläimiä ulkonäöltään, mutta suuri osa niistä näyttää lähes samalta kuin tavalliset lemmikkikissat. Villikissat välttävät ihmisasutuksia, minkä vuoksi niitä harvemmin nähdäänkään.

Nyt eräs Arizonassa Tucsonissa asuva mies alkoi kuvaamaan takapihalleen ilmestynyttä kissaeläintä, jonka rodusta se ei ollut aivan varma. Kissa näytti ulkonäöltään olevan kuin jonkinlainen villikissa, mutta samalla se muistutti lyhyen häntänsä ansiosta myös ilvestä.

Villikissaksi kissa vaikutti liian kesyltä, koska se tallusteli täysin rauhallisena miehen takapihalla asukkaan kuvatessa sitä. Kommentoijat ovatkin pohtineet, että voiko kyseessä olla villikissa, tavallinen kissa, ilves tai jokin näiden risteytys.