Näin saat helposti säilytystilaa keittiöön – hyödynnä jokainen taso ja seinäpinta

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pienet keittiöt ovat siinä mielessä haasteellisia, että niissä on harvoin tarpeeksi säilytystilaa kaikkia kodin keittiövälineitä ja ruokavarastoja varten. Onneksi ongelma on globaali, joten markkinoilla on runsaasti ratkaisuja säilytystilan maksimoimiseksi.

Markkinoilla on magneeteille ja imukupeilla kiinnitettäviä pikkuhyllyjä, jotka voi panna esimerkiksi jääkaapin oven ulkopuolelle. Niihin mahtuu esimerkiksi talouspaperirulla, keittiöpyyhe ja pienet välineet. Myös erilaiset pöydälle pantavat säilytystelineet vapauttavat laatikkotilaa ja pitää kaikki lastat, veitset ja kauhat käden ulottuvilla.

Keittiöön voi myös hankkia pienen liikuteltavan saarekkeen, jonka avulla saa lisää säilytystilaa. Myös lavuaarin alapuolella oleva kaapi kannattaa hyödyntää muutenkin kuin roska-astioiden säilytyspaikkana. Seinille voi ripustaa hyllyjä, joissa on koukkuja esimerkiksi paistinpannujen säilyttämistä varten. Riippukorit toimivat erinomaisena ratkaisuna hedelmien ja kasviksien säilyttämisessä.

Keittiön kaapit saa helposti järjestykseen säilytysrasioiden ja -laatikoiden avulla. Tarjottimia ja vuokia kannattaa puolestaan säilyttää pystyasennossa esimerkisi kehikon avulla. Mikäli astioiden säilyttäminen vie liikaa tilaa keittiöstä, voi ruokapöydän yhteyteen hankkia oman pienen astiahyllyn.