Uber suunnittelee lentäviä takseja – esitteli jo prototyypin

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosikymmenien ajan odotetut lentävät autot voivat olla muutamien vuosien päästä arkipäivää. Esimerkiksi henkilökuljetuspalvelu Uber työstää vakavissaan lentäviä takseja. Uber on esitellyt lentävän taksinsa prototyyppiä CBS News -uutisille.

Kone muistuttaa ulkonäöltään hieman lentokoneen, helikopterin ja UAV-lennokin välimuotoa. Uberin toimitusjohtaja Dara Khosrowshahin mukaan lentotaksi tilantaan auton tapaan Uber-sovelluksella. Tämän jälkeen matkustaja nousee lähimmän pilvenpiirtäjän päällä sijaitsevalle laskeutumisalustalle taksin saapumista. Yhteen koneeseen mahtuu kerrallaan neljä matkustajaa.

300-600 metrin korkeudessa lentäviä takseja ohjaa ainakin alkuun ihmiskuljettaja. Yhtiön tavoitteena kuitenkin on, että niistä tulee tulevaisuudessa autonomisia. Lentävä taksipalvelu on suunnitelmissa aloittaa vuonna 2023.