Idioottipoliisi ampui murmelin maantielle – koska eläin ei uskonut käskytystä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloista tulee julkisuuteen tasaisin väliajoin hyvin huolestuttavia tapauksia, joissa poliisi käyttää rajusti ylimitoitettuja voimakeinoja niin ihmisiä kuin eläimiäkin kohtaan. Yhdysvalloissa poliisit ampuvat vuosittain satoja aseettomia ihmisiä, mutta yhtä lailla myös viattomia eläimiä.

Tuorein tapaus Marylandista kiteyttää mainiosti yhdysvaltalaisten poliisien osaamisen, sillä videolla nähdään miten poliisi pysäytti maantien liikenteen huomattuaan tien sivussa murmelin. Täysin arkipäiväinen tilanne lähti käsistä, kun poliisi tuli ulos autosta ja kohtasi murmelin. Eläin halusi nimittäin edelleen tien yli, eikä totellut poliisin käskyjä.

Lopulta poliisi hätääntyi murmelin jatkaessa matkaansa tien yli, jolloin virkamies mitä ilmeisimmin päätteli murmelin yrittävän hyökätä kimppuunsa. Silloin poliisi veti aseen esiin ja ampui tien jo lähes kokonaan ylittäneen eläimen autotielle, Baltimore Sun uutisoi.

Poliisi asetti suuren joukon ihmisiä vaaraan varomattomalla ja täysin perusteettomalla voimankäytöllään. Myöhemmin poliisilaitos väitti eläimen käyttäytyneen oudosti ja väitti ampumisen olleen perusteltu eläimen lopettamisen vuoksi. Kansalaiset eivät poliisin selityksiä usko, eikä videolla myöskään näy mitään väitteeseen viittaavaa.