Nerokas niksi! Hammastahna korjaa naarmuisia posliiniastoita

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Hammastahnaa on käytetty perinteisesti pöytähopeiden kiillottamiseen. Nyt sen kerrotaan auttavan myös naarmuuntuneiden posliiniastoiden pintojen korjaamiseen. Niksin keksi ruotsalainen pariskunta,

Louise Westh ja hänen miehensä David Jansson häpesivät naarmuuntuneita astioitaan, mutta he eivät halunneet tuhlata rahaa uusien ostamiseen. Vanhat posliinilautaset olivat pariskunnan mielestä käyttökelpoisia ja ehjiä, ainoastaan niiden pinnoissa oli runsaasti naarmuja.

Jansson keksi kokeilla hammastahnaa lautasten pintoihin, Expressen-lehti kertoo. Återbruka mera! -nimiseen yhteisöön julkaistu lautasen kuva kertoo, että naarmuja on ollut pinta pullollaa. Kuvan kommenttiosiossa on kuitenkin nähtävillä muutos, mitä hammastahna on tehnyt. Astia on hammastahnan jälkeen kuin uusi.

Jag var så fasansfullt trött på våra tallrikar som vi köpte på Ikea för tre år sedan, repiga och grymt fula. Har försökt…

Publiée par Louise Westh sur samedi 25 février 2017

Publiée par Sara Hagström sur samedi 25 février 2017