Etikettiekspertti häävieraille: Älä vaan pue näitä vaatteita!

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kesä on suosituinta aikaa häiden viettämiseen. Suomessa on tapana, että morsian on juhlissa ainoa, joka pukeutuu valkoiseen. Häihin liittyy myös muita pukeutumissääntöjä, kuten se, että olkapäät tulisi perinteisesti peittää kirkkovihkimisen ajaksi.

Etikettiasiantuntija Daniel Post Senning on sanonut Huffington Postille, että vieraiden tulisi pukeutua häiden teeman mukaisesti. Rannalla tapahtumaan vihkimiseen pukeudutaan luonnollisesti eri tavalla kuin kartanojuhliin. Samoilla linjoilla on toinen ekspertti, Diane Gottsman, joka kehottaa vieraita kunnioittamaan hääkutsussa mainittua pukukoodia.

Musta väri sopii perinteisesti miesten juhla-asuun, mutta naisilla kokomustaa väriä pidetään yleisesti paheksuttavana hääjuhlissa. Vieraiden ei myökään kannata pukeutua liian tiukkaan, lyhyeen tai paljastavaan juhla-asuun, koska se voi saada turhaa huomiota osakseen. Tyylikkyys ja tahdikkuus on muistettava kuumana kesäpäivänäkin. Mikäli ei ole varma sopivasta juhla-asusta juhliin, kannattaa hääparin toiveita tiedustella etukäteen.