Palauta kipinä parisuhteeseen – nämä asiat kaiken A ja O

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jokainen parisuhde vaatii työtä osakseen. Yksikään liitto ei toimi itsestään ilman sitoutumista ja rakkauden eteen työskentelemistä. Mikäli liiton kipinä on sammunut, kannattaa parisuhteen parannustalkoot aloittaa yksinkertaisesti puolisoa kuuntelemalla.

Tulitikkuvalmistaja Bryant & May selvitti, että parisuhdekriisit alkavat yleensä viiden vuoden ja kahden kuukauden yhdessäolon jälkeen. Suurin syy ongelmien alkamiseen on yleensä läheisyyden ja läsnäolon puute. Independent-lehti on listannut asioita, joita pariskuntien tulisi tehdä rakkauselämänsä vahvistamiseksi.

Tunnusta kumppanille rakkautta ja suutele häntä enemmän. Viettäkää viikonloppuloma kahdestaan romanttisessa miljöössä tai lähettäkää toisillenne lahjoja. Parantakaa seksielämää esimerkiksi uusien alusvaatteiden ja seksivälineiden avulla. Treffit, yhteiset harrastukset ja kokkaileminen voivat sytyttää kipinän uudestaan. Puhelin kannattaa panna pois, sillä omaan kumppaniin keskittyminen on järkevämpää.