Venäjän salainen ase paljastui – ydinräjähdys aiheuttaa valtavan tsunamin

Ohhoh! · Stara.fi

Venäjän valtion uutistoimisto TASS on uutisoinut maan tähän saakka salaisesta aseesta, jolla voi aiheuttaa valtavan tsunamin lähes missä päin maailmaa tahansa. Kyseessä on pienikokoinen miehittämätön sukellusvene, The Poseidon, jossa kuljetettava ydinase voi aiheuttaa tuhoa esimerkiksi vihollisen laivastotukikohdassa.

Pienikokoinen torpedomainen The Poseidon voi kuljettaa kahden megatonnin ydinkärkeä huomaamattomasti vihollisen aluevesille. Uutistoimiston mukaan laite voi kulkea peräti 70 solmun tuntunopeudella ja operoida jopa kilometrin syvyydessä.

Business Insider -lehden asiantuntijoiden mukaan laitteella voitaisiin saada aikaan jopa sata metriä korkeaan tsunamiaaltoon tarvittava energia. The Poseidon esiteltiin ensimmäisen kerran yleisölle Venäjän armeijan tapahtumassa maaliskuussa. Presidentti Vladimir Putinin mukaan tällä hetkellä laitteella ei ole yhtään tunnettua uhkaajaa.