Kuninkaalliset häät: Poliisi takavarikoi kodittomien omaisuutta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lontoossa juhlittiin äskettäin vuoden odotetuimmat häät, kun Prinssi Harry Meghan Markle menivät naimisiin. Häät järjestettiin Windsorin linnassa, jonka ympäristössä viriteltiin juhlatunnelmaa muun muassa erilaisilla koristeilla jo kauan ennen häitä. Alueen siivous ei kuitenkaan miellyttänyt kaikkia.

Osansa hääjärjestelyistä saivat myös kodittomat, joiden omaisuuden poliisi takavarikoi yllättäen. Vaikka Windsor on tunnettu rikkaiden asuinalueena, on siellä siitä huolimatta myös kodittomia. Viranomaiset halusivat häiden alla puhdistaa alueen kadut kodittomista, joten heidät ohjattiin pois alueelta. Sen lisäksi heidän omaisuuttaan takavarikoitiin.

Poliisin toimintaa on kritisoitu laajasti, sillä sen perusteella Harryn ja Meghanin häissä haluttiin esittää kaupunki putipuhtaana. Siinä suunnitelmassa ei kaduilla asuville kodittomille ollut minkäänlaista roolia. Hääpäivänä kadut olivatkin täynnä juhlivia kansalaisia.