Maailman pisin friteerattu pizza – tämä jättiläinen tehtiin Napolissa

Ruoka · Tim Isokivi

Friteerattu pizza saattaa kuulostaa melko uudelta keksinnöltä, mutta tosiasiassa sillä on pitkä perinne Italian Napolissa. Nyt kaupungissa on valmistunut ennätyksellisen suurikokoinen friteerattu herkku.

Sata pizzakokkia kokoontui valmistamaan Napolissa maailman pisimmän uppopaistetun pizzan. Valtavaan rasvakeittimeen dipatulle pizzalle tuli pituutta yhteensä seitsemän metriä ja 15 senttiä.

Valtavan pizzan valmistukseen kului 83 kiloa jauhoja, 50 kiloa mozzarellaa, 14 kiloa ricotta-juustoa ja 7 kiloa tomaattikastiketta. Ruoka päätyi Guinnessin ennätysten kirjaan maailman pisimäpänä uppopaistettuna pizzana. UPI-uutissivuston mukaan ennätyksen rikkomisen taustalla oli ylpeyden tunteen tavoittelu, sillä aikaisempi ennätys rikottiin Milanossa.