Havaijin viranomaisilta varoitus: ”Älkää grillatko vaahtokarkkeja tulivuorenpurkauksessa”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Havaijin Kilauean tulivuori on purkautunut jo viikkojen ajan. Laavavirroista ja halkeamista on tullut jo niin arkipäiväinen näky, että paikallisia on jouduttu varoittamaan niiden käyttämisestä grillaamiseen.

Eräs Twitter-käyttäjä lähestyi Yhdysvaltojen geologian tutkimuskeskusta erikoisella kysymyksellä. Hän halusi tietää, olisiko turvallista grillata vaahtokarkkeja tulivuoren halkeamien yllä, mikäli ne olisivat tarpeeksi pitkän kepin päässä.

– Öh… Meidän täytyy sanoa että ei, se ei ole turvallista (älkää kokeilko, kiitos!), USGS vastasi.

– Jos halkeamasta erittyy rikkidioksidia tai rikkivetyä, maistuisivat vaahtokarkit pahalta. Ja jos rikkihappoa pääty tekemisiin sokerin kanssa, syntyy melko näyttävä reaktio, vastaus jatkui.