Armeija hälytettiin apuun – valkosipuleista vakava ongelma Thaimaassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Thaimaalaiset maanviljelijät ovat joutuneet ongelmiin, koska maahan salakuljetetaan niin paljon valkosipulia. Tämä on aiheuttanut hintojen laskua ja paikalliset viljelijät ovat pulassa elantonsa kanssa. Rajoille on asetettu armeijan väkeä hillistemään valkosipulien salakuljetusta.

Thaimaahan salakuljetetaan nykyisin ennätysmäärä valkosipulia. Nyt maan hallitus on pyytänyt apua armeijalta, jotta salakuljettajat jäisivät useammin vastuuseen teoistaan. Valkosipulia Thaimaahan salakuljettavat henkilöt voivat joutua yli viideksi vuodeksi vankilaan.

Sky Newsin mukaan Thaimaassa syödään vuosittain 121.000 tonnia valkosipulia. Tästä noin 84.000 tuotetaan kotimaassa, mutta osa viljelijöistä on joutunut ylitarjonnan eteen salakuljetuksen takia. Valkosipulin kilohinta on ennätyksellisen alhaalla, mutta hallituksen valvonnan otaksutaan parantavan paikallisten viljelijöiden asemaa.