Poliisin drone pelasti eksyneen vanhuksen Tampereen liepeillä: ”Loppu hyvin, kaikki hyvin”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla nopeasti viime vuosina yleistyneet UAV-lennokit, eli dronet, ovat löytäneet arvokkaan käyttäjäkunnan myös pelastushenkilöstöstä. Paloviranomaiset ja poliisit käyttävät niitä jo tottuneesti, ja tulokset ovat olleet erittäin hyviä. Niin myös eilen Tampereen liepeillä.

Sisä-Suomen poliisi kertoo miten maastoon eksyneen vanhuksen etsinnät päättyivät onnellisesti juuri dronen ansiosta, sillä etsitty kohdehenkilö havaitsi yllään pörräävän etsintäkoneen.

– Poliisi sai tiedon maastoon eksyneestä vanhemmasta ihmisestä Tampereen länsipuolella. Paikalle lähti useita poliisin partiota ja myös yksi poliisin RPAS partio (drone). Etsintöjen jälkeen eksynyt havaitsi poliisin dronen ja henkilön sijainti saatiin näin selville. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Uusi tekniikka on hyvänä apuna myös kadonneiden etsinnässä 👍

Publiée par Suomen poliisi sur lundi 4 juin 2018