Tuoremehulla odottamaton vaikutus lapsiin – lisää ylipainon riskiä

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tuoremehut ja etenkin appelsiinimehut kuuluvat monien perheiden aamupalapöytiin. Nyt on kuitenkin uuden tutkimuksen mukaan saatu selville, että tuoremehuilla onkin odottamattoman huono vaikutus lasten terveyteen.

Daily Mail -sivusto kertoo Wienin lääketieteellisessä yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa tarkasteltiin 650 lapsen aamiaistottumuksia ja aamiaisen vaikutusta heidän terveyteensä. Tutkimuksesta kävi ilmi, että aamuisin tuoremehua juovilla lapsilla oli merkittävän paljon suurempi riski ylipainoon ja sairaalloiseen ylipainoon.

Sekä tuoremehun juominen aamiaisen yhteydessä että aamiaisen syömättä jättäminen kokonaan olivat syitä lasten ylipainoon. Tuoremehujen kaloripitoisuus ja sokeri saivat lapset nauttimaan päivänsä aikana enemmän kaloreita, jotka eivät kuitenkaan täyttäneet heidän vatsalaukkuaan. Aamiaisen syömättömyys sai puolestaan lapset herkuttelemaan myöhemmin päivällä.

Tutkijat huomasivat, että aamupalaa joka aamu syövät lapset pysyivät helpommin normaalipainoisina. Myös veden juominen aamiaisen yhteydessä vähensi lasten ylipainoisuuden riskiä jopa 40 prosentilla.