Sano se ääneen -kampanja sai tunnuskappaleen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Mielenterveysongelmat ja yksinäisyys ovat kipeitä aiheita, joista puhuminen voi tuntua vaikealta ja häpeälliseltä. Sitä sen ei enää vuonna 2018 tulisi olla. Helsingin Diakonissalaitoksen Sano se ääneen -kampanja haluaa nyt nostaa esiin nuorten mielenterveysongelmat ja niihin liittyvän syrjinnän.

Kampanja on tuotettu Vamosnuorten mediayksikössä, jonka tehtävänä on kevään aikana nostaa esiin nuorille tärkeitä aiheita ja ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun. Kahden viikon mittainen kampanja alkoi virallisesti maanantaina 28. toukokuuta, mutta Slummikoiran esittämä tunnusbiisi Sano se ääneen julkaistaan jo aiemmin.

– Mä lähdin tähän kampanjaan mukaan, koska olen tavannut monia hukassa olevia nuoria, jotka ovat apua vailla, mutta eivät osaa sitä hakea. Olen myös nähnyt läheltä, mitä pahimmillaan tapahtuu, jos ongelmista ei puhuta. Traumaattisen lapsuuden ja sekavan nuoruuden kokeneena kannustan joka ikistä ihmistä sanomaan sen ääneen, jos on paha olla, Slummikoira kertoo.