Laboratorio testaa talvikenkien pitoa – talviolosuhteet ympäri vuoden

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Talvijalkineiden valmistajien täytyy pystyä kokeilemaan tuotteitaan myös kesäaikaan. Tähän heille tarjoaa apua Torontosa sijaitseva Winterlab. Toronto Rehabilitation Institutes -laitoksessa sijaitsee lukuisia eri sääilmiöitä ja ympäristöjä simuloivia laboratorioita.

Yksi niistä on jäisiin ja talvisiin olosuhteisiin erikoistunut Witnerlab. Sen lattia on erittäin liukas ja kallellaan, hieman kuten monet suomalaiset kadut talviaikaan.

Laboratorio-olosuhteissa voidaan muunnella lämpötilaa, lattian liukkautta ja jopa jäljitellä lumista keliä. Laitoksessa työskentelevän tutkija Geoff Fernien mukaan Winterlabin kokeet ovat johtaneet talvikenkien laadun paranemiseen.

Winterlabia esitellään Youtuben Built for Science -sarjan tuoreella videolla. Kuten video osoittaa, eivät väitteet lattian äärimmäisestä liukkaudesta ole tuulesta temmattuja.