Nainen haastoi NASAn oikeuteen – haluaa pitää pullollisen kuupölyä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Tennesseessä asuva Laura Cicco sai 10-vuotiaana lahjaksi pullollisen kuupölyksi väitettyä ainetta isänsä ystävältä, astronattu Neil Armstrongilta. Nyt hän on nostanut ennaltaehkäisevät oikeustoimet avaruushallinto NASAa vastaan voidakseen pitää sen.

Cicco on niin vakuuttunut kuupölyn aitoudesta, että hän pelkää NASAn yrittävän takavarikoida sitä. Syynä pelolle on vuonna 2011 sattunut tapaus, jolloin NASA takavarikoi 74-vuotiaan naisen kauppaamia kuukiviä.

Avaruusjärjestö ilmoitti tuolloin, etteivät yksityishenkilöt saa omistaa kuusta peräisin olevaa materiaalia. Oikeusjutussa kuitenkin kerrotaan, ettei ole olemassa lakia joka kieltäisi kuukivien tai -pölyn hallussapitoa yksityishenkilöiltä.

IFL Science -sivuston mukaan NASA toi kuulentojen mukana Maahan 382 kilon edestä kuusta peräisin olevaa materiaalia. Yli 500 kuusta tuotua kiveä on parhaillaan kadoksissa.