Käytä rahaa viisaasti – korjaa kassa kuntoon kesälomalla

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kesälomalla keskitytään usein kodin ja pihan kunnostamiseen, siivoamiseen ja parantamiseen. Kesä on myös oivaa aikaa kiinnittää huomiota taloudelliseen tilanteeseen. Nyt on vinkattu keinoja, joiden avulla voi käyttää rahaa viisaammin.

Raha kannattaa sijoittaa asioihin, joiden kautta voi saavuttaa joko helpotusta elämään ja arkeen tai kokemuksia. Tutkimusten mukaan rahalla ei voi saada onnea, mutta sillä voi hankkia onnea tuottavia kokemuksia, kuten matkoja, soittotunteja ja ihania illanistujaisia ystävien kanssa, Men’s Health muistuttaa.

Ihmiset ovat tottuneet saamaan kaiken nopeasti ja heti. Kun jotain asiaa joutuu oikeasti odottamaan kauemmin, tuntuu hankinta aina sen jälkeen arvokkaammalta. Kannattaa noudattaa 48 tunnin harkinta-aikaa ennen uusien asioiden hankkimista, jolloin selviää tavaran todellinen tarve. Tämä tapa vähentää turhaa kuluttamista.

Ihmisten kannattaa hankkia asioita käytettynä sekä myydä itselleen tarpeettomat tavarat eteenpäin. Vakuutuksista voi säästää pitkän pennin kilpailuttamalla ne säännöllisesti. Esimerkiksi autovakuutuksista on usein tarjolla uudelle asiakkaalle 50 prosentin alennus vuodessa. Kannattaa myös olla kartalla ajoituksen suhteen, sillä kausituotteet vaihtuvat kaupoissa nopeasti ja tarjoukset on järkevää hyödyntää tulevaa ajatellen.