Taiteilija toi 400-kiloisen heroiinilusikan lääkeyhtiön pihaan: ”Vastuussa tuhansista kuolemista”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Taiteilijoiden tempaukset kulkevat usein lain harmaalla alueella, ja ajoittain siitä mennään myös yli. Nyt Yhdysvalloissa taiteilija Domenic Esposito on pidätetty, kun hän toi lääkeyhtiön pääkonttorin pihamaalle valtavan noin 400 kiloisen lusikan, joka kuvastaa heroiinin käyttämistä lusikalla.

Splash
Splash

Connecticutin Stamfordissa sijaitseva Purdue Pharma -yhtiö tuottaa OxyContin-lääkettä, jota monet narkomaanit käyttävät. Bostonilainen taiteilija sai ajatuksen installaatiostaan, kun hänen veljensä Danny taisteli 14 vuoden ajan heroiiniriippuvuuden kanssa.

Lääkeyhtiöstä soitettiin nopeasti paikalle poliisit, jotka pidättivät Espositon ja hänen kanssaan installaatiota asentaneen galleristi Fernando Luis Alvarezin. Yhdysvalloissa kuolee jopa päivä 115 ihmistä opiaatteihin. Jopa 80 prosenttia heroiinia käyttävistä on jäänyt alunperin huumekoukkuun lääkkeistä. Espositon mukaan lääkeyhtiö on vastuussa tuhansista kuolemista.