Stara heroiini

Viihdeuutiset

Tyttö selvisi huumehelvetistä – uskomattomat kuvat ennen ja jälkeen!

Huumeidenkäyttäjistä näkee usein poliisin pidätyskuvia vuosien varrelta. Kuvissa näkyy henkilöiden karmea muutos, joka ulkonäölle huumeiden käyttämisestä aiheutuu. Nyt riippuvuudestaan selvinnyt nainen on jakanut kuvat kerrankin toisin päin kun hän juhlii jo neljättä vuotta raittiina.

26-vuotias Dejah Hall on jakanut Facebook-sivuillaan kuvat, joista näkee miten hän on muuttunut neljässä vuodessa. Ensimmäisessä kuvassa hän kärsii metamfetamiini- ja heroiiniriippuvuudesta, hänen katseensa on tyhjä, meikki sotkuinen ja kasvojen iho ruhjeilla. Uudessa kuvassa Hall on kuitenkin säteilevän kaunis ja hymyilee onnellisesti kameralle.

Dejah Hall kertoi Daily Mail -lehden mukaan, että hänen riippuvuutensa oli pahimmillaan yli 20-vuotiaana. Alamäki alkoi kuitenkin jo 17-vuotiaana kun hän jäi koukkuun kipulääkkeisiin. Lopulta nainen oli huumeiden käyttämisen seurauksena hyvin aliravittu ja käytti sekä heroiinia että metamfetamiinia samanaikaisesti.

Hänen isoisänsä sai lopulta Dejah Hallin päättämään, että hän haluaa lopettaa huumeiden käyttämisen. Isoisä oli kertonut itkuisena naiselle, että hänen käytöksensä satuttaa isoisää. Tämän jälkeen nainen pidätettiin huumeiden hallussapidosta, ja hän joutui vankilaan. Hall olisi päässyt vielä vankilassa käsiksi huumeisiin, mutta hän oli kuitenkin päättänyt lopettaa käyttämisen kerrasta tullessaan uskoon.

Kuva: Poliisi
Ohhoh!

Kaupungilla kyseenalainen ennätys: 27 heroiinin yliannostusta neljässä tunnissa

Kaupungilla kyseenalainen ennätys: 27 heroiinin yliannostusta neljän tunnin sisällä

Yhdysvaltojen West Virginiassa sijaitseva 50 000 asukkaan Huntington on noussut otsikoihin kyseenalaisissa merkeissä. Maanantaina 15- elokuuta kaupungissa tapahtui 27 heroiinin yliannostusta vain neljän tunnin sisällä.

Yliannostuksia koskevia hätäsoittoja alkoi tulvimaan paikalliseen hälytyskeskukseen maanantai-iltapäivänä. CNN-uutissivuston mukaan tapauksia oli niin paljon, että ambulansseja jouduttiin kutsumaan paikalle muista kaupungeista. Yliannostuksista yksi johti kuolemaan.

Kaikki yliannostukset tapahtuivat muutaman kilometrin säteellä. Viranomaiset uskovatkin alueella liikkuneen heroiinia, jota olisi jatkettu jollain erityisen myrkyllisellä aineella. Monet potilaista pelastettiin opiaattien vaikutuksen kumoavalla Naloxone-lääkkeellä.

Tapausten runsas määrä pienen ajan sisällä on hälyyttävä, sillä yleensä Huntingtonissa tapahtuu viikottain noin 18-20 yliannostusta. Yhdysvaltojen tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskusten vuodelta 2014 olevien tietojen mukaan West Virginian osavaltiossa nähdään enemmän kuolemaan johtavia huumeiden yliannostuksia, kuin missään muussa osavaltiossa.

Terveys Viihdeuutiset

Näin New Yorkissa: Heroiinin yliannostuksen vastalääkettä ilman reseptiä

New Yorkissa on huomattu huima nousu kuolemaan johtaneissa huumeiden yliannostustapauksissa. Kaupunki yrittää taistella yliannostuskuolemia vastaan alkamalla myymään vastalääkettä apteekeissa ilman reseptiä.

Daily Mail -lehden mukaan huumeiden yliannostuksen vuoksi kuolleiden määrä on noussut vuoden 2010 jälkeen noin 84 prosenttia. New York yrittää saada luvun laskuun vapauttamalla Naloxone-nimisen vastalääkkeen kaikkien saataville ilman reseptiä. Pormestari Bill de Blasio toivoo lääkkeen saatavuuden pelastavan vuodessa satoja henkiä.

Poliisit ovat alkaneet kantaa mukanaan Naloxone-vastalääkettä vuodesta 2014 lähtien, mutta nyt myös apteekit saavat myydä sitä ilman reseptiä. Vastalääkettä myydään apteekeissa alennettuun hintaan, että se olisi mahdollisimman hyvin kaikkien ostettavissa.

Viihdeuutiset

Irlanti poistaa rangaistukset huumeiden käytöstä

Länsimaat hävisivät sodan huumeita vastaan jo vuosikymmeniä sitten, ja viime aikoina yhä useampi maa on muuttanut radikaalisti suhtautumistaan huumeisiin. Nyt Irlanti on lehtitietojen mukaan laillistamassa pienet määrät kokaiinia, heroiinia ja kannabista.

Independent ja The Irish Times -lehti kertovat, että Irlanti nyt ottanut asian vakavasti ja tekee täyskäännöksen huumepolitiikassaan. Irlanti on nimittäin perustamassa huumeiden käyttäjille erityisiä piikityshuoneita ja lisäksi laillistamaan omaan käyttöön tarkoitetut pienet määrät huumeita. Jatkossakin Irlannissa on laitonta myydä tai välittää huumausaineita.

Irlantilaisviranomaiset ovat perustelleet radikaaleja toimia kulttuurin muutoksella. Maan huumeongelmasta vastaava Aodhán Ó Ríordáin kertoi London School of Economics -oppilaitoksen Lontoossa järjestämässä tilaisuudessa, että piikityshuoneet avataan jo ensi vuoden aikana.

Ríordáin mukaan huumeiden käyttäjien häpäisemisen täytyy loppua ja keskittyä sen sijaan auttamaan heitä ongelmansa korjaamisessa. Lakimuutos huumeiden sallimisesta on suunnattu juuri tähän tarkoitukseen.