Provinssin avauspäivässä 22 000 vierasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Parhaillaan jo 40. kertaa järjestettävä Provinssi-festivaali käynnistyi eilen tapahtuman pitkän historian vilkkaimman torstain merkeissä. Festivaalin avauspäivää Seinäjoen Törnävänsaarella juhlii peräti 22.000 vierasta.

Provinssin yleisömäärä kasvaa vielä huomattavasti, sillä perjantaina ja lauantaina tapahtumaan odotetaan yli 25.000 kävijää. Näin festivaalin juhlavuosi kerää Provinssin historian suurimman kävijämäärän sitten festivaalin kaikkien aikojen ennätysvuoden 2011.

Perjantaina lavalla nähdään esimerkiksi punkrock-bändi The Offspring, vaihtoehtoisen hiphopin kärkinimi Run The Jewels sekä uransa lopettavien Cheekin ja Disco Ensemblen viimeiset Provinssi-keikat. Antti Tuiskun kesän ainoan konsertin lisäksi lauantaina koetaan lukemattomia muitakin esiintyjiä superkokoonpano Prophets of Ragesta Biffy Clyroon ja Vestasta Paperi T:hen.