Ostitko Lidlistä maissipakasteita? Älä syö vaan toimi näin

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kauppaketju Lidl on poistanut myynnistä kaksi kasvispakastetuotetta. Takaisinveto koskee Freshona Mixed Vegetables herne-maissi-paprikasekoitusta ja Freshona Sweetcorn Extra Sweet makea maissi pakastetta. Tuotteet poistetaan varotoimenpiteenä.

Lidln tiedotteen mukaan tuotteiden valmistajan, Greenyard N.V.:n raaka-aineena käytettyyn maissiin on liitetty epäily Listeria monocytogenes-bakteerista. Lidlin myymissä tuotteissa ei kuitenkaan ole havaittu lainsäädännön rajat ylittävää määrää listeriabakteeria.

Tuotteet poistetaan myynnistä varotoimenpiteenä. Kuluttajia pyydetään lopettamaan kyseisten tuotteiden käyttö ja hävittämään tuotteet. Asiakkaat voivat palauttaa tuotteen lähimpään Lidl-myymälään, jossa tuotteen hinta hyvitetään. Jos tuotteen on jo käyttänyt kuumennettuna, on käyttö ollut turvallista, sillä kuumentaminen kiehuvan kuumaksi tuhoaa listeriabakteerin.