Suomalainen Koskue-gini valittiin maailman parhaaksi

Lux Ruoka · Stara.fi

Suomessa syntyi taannoin kansainvälinen hittijuoma, kun Kyrö Distillery Companyn Napue-ginistä tehty gin & tonic valittiin maailman parhaaksi. Nyt saman isokyröläisen yrityksen menestys on jatkunut, kun sen tuottama Koskue-gin on valittu maailman parhaaksi lajissaan.

Koskue Cask Gin valittiin Britanniassa Gin Masters-kilpailussa parhaaksi kypsytetyksi giniksi.
 Kilpailussa oli ennätysmäärä ginejä, sillä kypsytettyjen ginien sarjassa oli yhteensä 40 kilpailijaa. Tuomaristo valitsi suomalaisjuoman kypsytetyt ginit -sarjan parhaksi. Tuomaristo koostui juoma-alan ammattilaisista ja suuren osallistujamäärän takia tuomaristo oli jakautunut viiteen paneeliin.


– Upea suutuntuntuma ja aivan uskomaton jälkimaku, aivan kuin olisi syönyt sitruunalla ja katajanmarjalla maustettua sokerikakkua – teki mieli lisää heti! Kaksi parasta ovat parhaimmat ginit mitä olen maistanut pitkään aikaan, tuomariston Elise Craft luonnehti Koskueta.

– Koskue on gini joka on ikäänkuin rakennettu tynnyrin ympärille: saamme tynnyristä kolmen kuukauden kypsytyksen jälkeen hyvän ginin ja tämän jälkeen täydennämme sen appelsiininkuori- ja mustapippuritisleillä. Ginin pohjatisleenä on ruistisle joka antaa hennon pippurisuuden, päätislaaja Kalle Valkonen kertoo.