Iranilainen teinityttö pidätetty – koska julkaisi tanssivideoita somessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

18-vuotias iranilainen Maedeh Hojabri on noussut maailman valokeilaan, koska hänet on pidätetty kotimaassaan sosiaalisessa mediassa julkaisemiensa tanssivideoiden vuoksi. The New York Times -lehden mukaan somesuosiota niittäneen teinitytön epäillään rikkoneen maan moraalisääntöjä.

💃🕺💃🏾🕺🏾💃🏼🕺🏼 #مائده_هژبری #مائده #ماهی_مائده #maedehhojabri #mahimaedeh #maedeh

A post shared by maedehw (@maedehw1) on

Voimistelua harrastava Maedeh Hojabri nähtiin perjantaina maan televisiossa julkaistulla videolla tunnustamassa, että hän on rikkonut sääntöjä. Hän tosin korosti, ettei tehnyt sitä tahallaan, vaan ainoastaan saadakseen lisää seuraajia sosiaalisessa mediassa. Lisäksi on vielä epäselvää antoiko Hojabri lausuntonsa kameralle painostuksen alaisena.

Shabooneh-mediayhtiön mukaan Hojabrin lisäksi myös kolme muuta henkilöä on pidätetty viime viikkoina samanlaisista syistä. Heidät on vapautettu odottamaan oikeudenkäyntiä takuita vastaan. Maedeh Hojabrin Instagram-tilillä on julkaistu valtavasti videoita, joissa kaunis nuori nainen tanssii eri tyyleillä. Tyttö ei ole peittänyt videolla kasvojaan maan perinteiden mukaisesti.