Haluatko eroon ongelma-alueista kehossa? Keskity koko vartalon treenaamiseen

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kuntovalmentaja Tamara Pridgett on työskennellyt lukuisten kilpaurheilijoiden ja tavallisten treenaajien parissa. Naisen mukaan kuntoilijoiden suurimpana tavoitteena on yleensä rasvan polttaminen pois kehosta ja lihasten kasvattaminen.

Fitnessguru Tamara Pridgett sanoo Popsugar-julkaisulle, että Ihmiset keskittyvät usein liikaa ongelma-alueiden treenaamiseen. Hänen mukaansa ei kuitenkaan ole mahdollista muokata kehosta vain yhtä ja tiettyä aluetta, kuten vatsalihaksia, käsivarsia tai peppua. Parhaimman tuloksen saa silloin, kun treenaa monipuolisesti koko vartaloa.

Ongelma-alueet hälventyvät koko kehon rasvaprosentin pienentymisen myötä. Yhden ja pienen alueen treenaaminen ei syö uusien lihasten avulla samalla alueella olevaa rasvaa. Yksittäisten alueiden lihaskunnon kasvattaminen on mahdollista vain, kun koko keho on jo tavallaan rasvaprosentiltaan ihanteellisessa pisteessä. Siihen saakka hänen mukaansa tulisi keskittyä koko kehon monipuoliseen kuntoharjoitteluun, joka kehittää voimaa ja terveyttä – sekä polttaa rasvaa.