Kätevä niksi paljastaa nestehukan välittömästi – vie pari sekuntia!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yleisten suositusten mukaan ihmisten tulisi juoda päivän aikana noin kaksi litraa vettä. Kiireisen päivän aikana veden juominen voi kuitenkin toisinaan unohtua, mikä näkyykin yleisessä voinnissa nopeasti.

Daily Mail -sivuston mukaan on olemassa yksi helppo niksi, jonka avulla oman nesteytyksen pystyy helposti arvioimaan. Ihoa tulee nipistää hetkisen joko kämmenen päältä tai alempien vatsalihasten kohdalta. Mikäli iho ei tunnu elastiselta ja palaudu välittömästi takaisin vaan nipistyksen jälki viipyy iholla hetkisen, henkilö kärsii nestehukasta.

Nestehukan riski on suuri etenkin kuumilla kesäsäillä. Nestehukka aiheuttaa tummaa ja pistävän hajuista virtsaa, päänsärkyä ja vatsakipuja. Kesällä ihmisten on myös hyvä muistaa, että nestehukan oireet voivat tulla myös silloin kun vettä juodaan liikaa, mutta se ei imeydy. Tämän vuoksi veteen tulisi toisinaan puristaa jotakin sitrushedelmää, lisätä hieman suolaa tai syödä jotakin suolaista veden juonnin ohella.