Nainen hakkeroi Selena Gomezin sähköpostiin – syytetään identiteettivarkaudesta

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

21-vuotiasta yliopisto-opiskelijaa syytetään yhteensä 11 rikoksesta hänen hakkeroituaan poptähti Selena Gomezin sähköpostitilin. Yhdysvaltojen New Jerseyssä asuva Susan Atrach murtautui tähden tilille useita kertoja vuosina 2015 ja 2016.

Atrachia syytetään muun muassa identiteettivarkaudesta ja tietomurrosta. Hänen kerrotaan tallentaneen tähden yksityisiä tiedostoja, jakaneen niitä ystävilleen ja levittäneen niitä verkossa. Naista saattaa Newsweek-lehden mukaan odottaa yhdeksän vuoden vankeustuomio.

Atrach pääsi käsiksi tähden tilille vastaamalla oikein turvallisuuskysymyksiin. Hän oli osannut antaa oikeat vastaukset tähdestä löytyvän julkisen tiedon pohjalta.

Selena Gomezin Instagram-tili jäädytettiin väliaikaisesti vuonna 2017. Tuolloin joku hakkeroi tilin ja jakoi siellä Justin Bieberin varastettuja alastonkuvia. Toistaiseksi ei ole tiedossa, liittyykö tietomurrosta syytetty Susan Atrach tapaukseen.