Omat kondomit mukaan Ranskaan – viranomaiset varoittavat sukupuolitautien epidemiasta

Matkailu Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Ranskaan matkustavia turisteja kehotetaan pitäytymään turvaseksissä. Seksitautitartuntojen määrät ovat nimittäin kasvussa maassa. Hollannin ulkoministeriö ja kansanterveyslaitos GGD Amsterdam ovat kehottaneet Ranskaan matkustavia turisteja pakkaamaan omat kondominsa mukaan.

GGD:n tiedottajan mukaan kondomit voivat olla vaikeasti saatavilla turistikohteissa eivätkä ne ole aina luotettavia.

Vuonna 2016 klamydiatartunnan sai peräti 267.097 ranskalaista. Vuonna 2012 määrä oli 76.918, joten tartuntojen määrä nousi neljässä vuodessa jopa 247 prosentilla. Tippuritartuntojen määrä on puolestaan noussut vuoden 2012 yhteensä 15.000 kirjatusta tapauksesta lähes 50.000 tapaukseen.

Erityisesti sukupuolitartunnat ovat yleistyneet 15-24 -vuotiaiden keskuudessa.

Daily Mail -lehden mukaan paikallinen kansaterveyslaitos onkin aloittanut uuden ampanjan, jossa ranskalaisnuoria valistetaan kondomin käytön hyödyistä.