Koira löytyi tuhoutuneesta kylästä – selvisi rajusta maastopalosta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Tuhoisat metsäpalot ovat koetelleen Kreikkaa viime päivinä. Tuhoisat palot ovat vaatineet yli 90 kuolonuhria ja tehneet lukuisista kodeista asuinkelvottomia.

Palot ovat vaikuttaneet tuhoisasti esimerkiksi Matin kylässä, jota ei viranomaisten mukaan voi enää edes kutsua olevan olemassa. Kylästä löydettiin kuitenkin taannoin kuin ihmeen kaupalla selviytynyt koira.

Youtubessa julkaistulla videolla nähdään, kuinka 21-vuotias fysioterapeutti Artemis Kyriakopoulou löytää griffon-rotuisen koiran piilottelemasta kodin raunioilta. Koira oli loukannut jalkansa, ja sen selkäkarvat olivat palaneet.

Reuters-uutistoimiston mukaan Loukoumakis-nimen saanutta kiraa on hoidettu eläinlääkärin toimesta, ja sen kunto on jo parempi. Koiran omistajia etsitään parhaillaan.