Uskoisitko tätä täytekakuksi? Kuin ilmetty Vapaudenpatsas

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

La liberté éclairant le monde, eli Vapaudenpatsas, on yksi New Yorkin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Kakkukuningas -televisio-ohjelmassa esiintyvä Buddy Valastro näyttää nyt esimerkkiä siitä, kuinka legendaarinen patsas muotoutuu kakkutaikinasta.

TLC-televisiokanavan suosittua Cake Boss, eli Kakkukuningas-ohjelmaa esitetään myös Suomessa. Newyorkilaisen Carlo’s Bakeryn arjesta kertovassa ohjelmassa on toteutettu mitä uskomattomampia kakkutaideteoksia. Nyt sokeriherkku saa soihtua kantavan Vapauden jumalattaren ulkonäön.

Kakku tarvitsee massiivisen puualustan, joka peitetään sokerimassalla. Kakun herkullisin ja syötävin osuus on häviävän pieni, sillä suurin osa teoksesta toteutetaan sokerimassasta. Lopputulos on kuitenkin eeppinen, sillä siinä näkyy Buddyn tiimin taito ja kädenjälki.