Miesten alushousuissa isoja eroja – nämä ovat siittiöille terveellisimmät

Lifestyle Terveys · Tim Isokivi

Miesten alushousujen erot eivät ole pelkästään esteettisiä. Lääkäreiden mukaan bokserimallisten alushousujen käyttö voi olla suositeltavampaa kivesten terveyden ja lisääntymiskyvyn kannalta.

Tuoreen tutkimuksen mukaan tiukkoja brief- ja jockey-tyylisiä alushousuja pitävien siittiöiden määrä on muita pienempi. Tutkimuksessa 656 18-56 -vuotiailta hedelmällisyysklinikalla vierailleilta miehiltä kerättiin sperma- ja verinäytteitä.

Miehiltä tiedusteltiin, minkälaisia alusvaatteita he käyttivät. Yli puolet kertoivat käyttävänsä yleensä boksereita. Boksereita käyttäneiden sperman siittiöpitoisuus oli 25 prosenttia korkeampi, FSH-arvo 14 prosenttia matalampi kuin tiukkoja alushousuja käyttävillä.

Syy siittiöiden määrän eroille löytyy todennäköisesti vaatteiden lämpöeroista. Kireät alushousut nostavat kivesten lämpötilaa, mikä puolestaan on haitallista siittiöille.

Independent-lehden mukaan Harvadin terveystieteen tutkija Lidia Minguez-Alarcon uskoo tutkimuksesta olevan hyötyä hedelmällisyyden kannalta. Hänen mukaansa miehet voivat mahdollisesti kasvattaa siittiöpitoisuuttaan niinkin helposti kuin pukeutumalla bokserityylisiin alushousuihin.