Viestittely lähentää pariskuntia – pikainen vastaaminen kannattaa

Digi · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä pelaa treffiviestittelyn viidakossa kirjoittamattomien sääntöjen avulla. Osapuolet saattavat pohtia, koska he voivat vastata toistensa viesteihin ilman, että vaikuttavat yli-innokkailta. Yhtä paljon päänvaivaa voi tuottaa myös toisen harjoittama radiohiljaisuus.

Computers in Human Behavior -julkaisussa esiteltiin tutkimus, jonka mukaan toistensa kanssa paljon viestittelevät kumppanukset ovat tyytyväisempiä parisuhteeseensa.

Viestittelystä voi olla hyötyä myös sinkun mielialalle, koska sen avulla oppii tuntemaan toisen ihmisen, voi flirttailla ja samalla voi saada osviittaa kiinnostuksen asteesta.

Ideaali tilanne on se, että ihastus vastaa kaikkiin viesteihin ja on muutenkin innokas pitämään yhteyttä. Sillä tavoin hän osoittaa, että on aidosti kiinnostunut. Hänelle voi myös lähettää avoimella kysymyksellä varustettuja viestejä, jotka vaativat enemmän kirjoittamista kuin pelkkä ”kyllä” tai ”ei”.

Viestit kannattaa pitää lyhyinä, Elite Daily muistuttaa. Huumoria kannattaa myös suosia esimerkiksi GIF-kuvien muodossa. Mikäli haluaa keskustella uuden tuttavuuden kanssa viesteillä jostain mieltä askarruttavasta asiasta, kannattaa aihetta lähestyä kevyesti ja ilon kautta. Mikäli osapuolet ovat sopimassa treffejä, kannattaa heidän myös sopia aika, johon mennessä deittipaikka lyödään lukkoon.

Samankaltaiset viestittelytavat omaavat pariskunnat ovat tutkimusten mukaan onnellisempia. Mikäli viestien lähettäminen ei ole tyypillistä kummallekaan, voivat he pitää kontaktia yllä mahdollisimman paljon kasvotusten, joko tapaamisten tai videopuheluiden avulla.